Promocija turističkih potencijala u Gradačcu – Dan otvorenih vrata na Kuli Zmaja od Bosne

1328

Jučer je  na Kuli Zmaja od Bosne upriličena promocija projekta „Turistička ponuda grada Gradačca za 2019. godinu“ manifestacijom „Dan otvorenih vrata“.

Na ovoj promociji predstavili su „ Turistička zajednica Tuzlanskog kantona,  JZU „Banja Ilidža“ Gradačac, „Gradačački sajam“ d.o.o. Gradačac, „Swity“ d.o.o. Gradačac, BZK „ Preporod „ Gradačac i Izvršni odbor „ Kikićevih susreta 2019.“ Gradačac i Medžlis Islamske zajednice u Gradačcu.

Cilj ove manifestacje je predstaviti turističke potencijale grada Gradačca kroz firme, preduzeća i ustanove koje se bave turističkim, ugostiteljskim i kulturno-historijskim ponudama.

Prisutnima su se obratili i zaželjeli riječi dobrodošlice predstavnici Općine Gradačac i Turitičke zajednice Tuzlanskog kantona. Šefica odsjeka za privredu, Suada Hećimović, istakla je da Gradačac ima turističke i mnoge druge ponude koje su prateće u razvoju turizma a možda i najznačajniji segment što Gradačac ima, to su građani koji s ponosom nose epitet najboljih domaćina.

Poslije prezentacije na Gradini, gosti su išli u obilazak fabrike ”Swity”, potom na ”Banja Ilidžu” gdje su nastavili druženje i novi obilazak. Ono što možemo istaknuti jeste da je Gradačac bogat prirodnim resursima koji su jako značajni za zdravlje. To potvrđuje i činjenica da su mjesta u JZU ”Banja Ilidža” već sada skoro sva zauzeta. Pored nadaleko poznate mineralne vode koja se koristi u liječenju i rehabilitaciji, koriste se i sve druge fizikalne terapije.

U nastavku slijedi kratki video o ljepotama Gradačca, a na našem youtube kanalu moći ćete pronaći cijelu manifestaciju, kao i obilazak navedenih mjesta.

B1TV/ Izvor: gradacac.ba /Adela M.Š. /Video: Samed M.