Jutros od 7 sati privremeno su zatvoreni granični prijelazi za pogranični promet između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uključujući i one granične prijelaze preko kojih je odlukom Mješovitog povjerenstva za praćenje ugovora između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima privremeno omogućen međunarodni promet putnika.

Podsjećamo, da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH u srijedu dobilo notu od R. Hrvatske u kojoj se nalazi prijedlog da se zatvore granični prijelazi za pogranični promet između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nakon čega su obavijestili Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine koje je skupa s Graničnom policijom BiH napravilo potrebne analize u vezi s prijedlogom R. Hrvatske te su utvrdili da je potrebno poduzeti mjere u vezi s privremenim zatvaranjem graničnih prijelaza za pogranični promet (njih 28).

Pogranični prijelazi nemaju sanitarne inspektore, koji se inače nalaze na svim međunarodnim graničnim prijelazima, te na pograničnim prijelazima nije moguće izdati rješenje o samoizolaciji za putnike i koristi ih isključivo lokalno stanovništvo.

(RTVSlon)

A.Osmičić, B1 TV