Nakon što su prvi slučajevi zaraze koronavirusom registrovani u Konjicu i Goraždu nakon što je zaražena osoba prisustvovala svečanosti održanoj u kompaniji Igman d.d. Konjic te nakon što su kao rezultat toga zatvoreni proizvodni pogoni ove ali i drugih kompanija namjenske industrije u Konjicu i Goraždu, ovo privredno društvo oglasilo se danas saopćenjem za javnost.

Izrazili su “najiskrenije žaljenje zbog situacije u kojoj smo se trenutno svi našli.”

U saopćenju koje potpisuje predsjednik Nadzornog odbora “Igmana” Džemail Ćibo navodi da iskreno suosjećaju sa svim oboljelim i žele im brz oporavak.

Radnici na odmoru

“Kao što znate, svi radnici Privrednog društva “Igman” dd Konjic se nalaze na 15-odnevnom, kolektivnom godišnjem odmoru, koji inače ovo preduzeće već duži niz godina praktikuje. Istina ove godine, zbog svima nama poznatih razloga nešto ranije. Danas i narednih dana radi se detaljna dezinfekcija i deratizacija kako prostorija uprave, tako i svih proizvodnih pogona Privrednog društva “Igman” Konjic”, navodi se u saopćenju.

Poručuju svojim radnicima, kupcima, kooperantima i građanima da se “Igman” znao nositi i odgovoriti zadacima u mnogo težim i složenijim uslovima, te će zajedno i ovo prevazići.

“Imajte povjerenja i strpljenja, molimo vas. Po isteku kolektivnog godišnjeg odmora, nadležni organi Privrednog društva “Igman” dd Konjic će, u zavisnosti od složenosti situacije na terenu, pokrenuti proces proizvodnje, uz uvažavanje svih mjera zaštite na radu i zdravlja svakog pojedinog radnika”, ističe se u saopćenju.

Poštovati mjere

Obećavaju da će učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti, da ostvare planiranu proizvodnju u 2020.godini (najveću u historiji Igmana), jer za to imaju potrebne kapacitete, spremnost i želju.

“Pozivamo radnike i ostale građane da ostanu kod svojih kuća, poštujući naredbe kriznih štabova, jer će jedino tako zaštiti sebe i druge, a uz to i pomoći svima nama da po isteku roka od 15 dana budemo spremni nastaviti sa radom i proizvodnjom. Bit ćemo ponos grada, države kao što smo to i do sada bili”, zaključuje se u saopćenju za javnost Nadzornog odbora “Igmana”.

Izvor: Biznis Info