Prijem za učenike sa Kosova i Metohije

768

Za djecu sa Kosova i Metohije i njihove nastavnike koja su u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ doputovali u  Šamac, upriličen je  prijem u Opštinskoj upravi.
Prijemu su prisustvovali načelnik opštine Đorđe Milićević, predsjednica Skupštine Nikolina Škrbić.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević zaželio je dobrodošlicu djeci i njihovim nastavnicima, te istakao da će uvijek biti rado viđeni gosti u Šamcu i na ovoj opštini.
„Opština Šamac će se uvijek rado odazvati humanitarnim akcijama koje se provode na Kosovu i Metohiji“, kaže Milićević.

Nastavnik likovne kulture Dejan Kitić iz OŠ „Knez Lazar“ iz opštine Liplјan ističe da su oduševlјeni boravkom djece u Šamcu, da su šamčani dobri domaćini, te da ovakva prijatelјstva treba da traju do kraja života i da se uzajamno posjećuju.
„Čast mi je što sam imao privilegiju da dođem u pratnji djece da se uvjerim u lјepote o kojima su mi moji prijatelјi pričali koji su boravili ovdje. Za djecu sa Kosova boravak ovdje znači mnogo, jer će prvenstveno moći da osjete slobodu i širinu svojih misli i slobodu kretanja, ono što nama nedostaje. Nadamo se  da će doći do toga da i kod nas bude drugačije“ – kaže  Kitić.

Učenica šestog razreda iz Gračanice sa KiM Olivera Stojanović kaže da im je u Šamcu lijepo, da su slobodni, jer tamo gdje žive moraju biti stalno oprezni, te želi da i oni nekada u svom mjestu ugoste svoje drugare iz Šamca.

Izvor : opstinasamac.org , tekst : Svetlana Pavlović, dipl. žurnalista