Pretresi i hapšenja na području Brčkog, Bijeljine i Donjeg Žabara

780

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Granične policije BiH provode aktivnosti lišenja slobode i pretresa na više lokacija, zbog krivičnog djela Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata, a u vezi sa krivičnim djelom “Krijumčarenje ljudi”.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Granične policije BiH provode opsežnu akciju pretresa i lišenja slobode osumnjičenih osoba na području Bijeljine, Brčkog i Donjeg Žabara, saopćeno je danas iz državnog Tužilaštva.

“Radi se o opsežnoj istrazi koja se provodi protiv osoba osumnjičenih da su kao organizirana kriminalna skupina, vršili krijumčarenje migranata uglavnom sa područja Bliskog i Srednjeg istoka, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak, boravak i transfer kroz BiH”, navedeno je u saopćenju.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Preuzeto: otisak.ba