Potpisan ugovor o nastavku realizacije projekta ”Vodosnabdijevanja Gradačca” – Tekst/Foto

689

U sklopu projekta ”Vodosnabdijevanja Gradačca”, danas je potpisan ugovor o nastavku realizacije istog. Ugovor se odnosi na proširenje vodovodnog sistema – područje Zelinje i izgradnju vodovodnih objekata distributivne mreže na području južnog dijela Gradačca. Završetak radova se očekuje krajem 2020. godine, a vrijednost istih je oko 4,3 miliona eura.

Ugovor T2 sastoji se iz  : LOT 1 – izgradnja objekta vodosnabdijevanja : izgradnja komandno-kontrolnog  objekta sa opremanjem bunara na izvorištu ”Domažić” ; Pumpne stanice : ( PS 4) ; ( PS 5) ; (PS 9) ; ( PS 10) ; i rezervoari za vodu ( WT 2) ; ( WT 4) ; (WT 5)

Lot 2 – Izgradnja cjevovoda pod pritiskom  i potisno – distributvnog cjevovoda i distributivne mreže u ukupnoj dužini L. 52.927, 54 m.

Dosadašnje aktivnosti u okviru navedenog projekta  odnosile su se na izgradnju južnog sistema vodosnabdijevanja potisno-distributivnog cjevovoda na potezu kod izvorišta Domažić do raskrsnice Vučkovci-Srnice u dužini od 4 km.

Vrijednost sadašnjih radova iznosi oko 558.000 eura, a radovi se finansiraju od strane Evropske banke za obnovu i razvoj – EBRD.

Radovi se trenutno izvode na izgradnji kanalizacionog sistema u MZ Ledenice Donje i Ledenice Gornje . Radi se o izgradnji 17.5 km kanalizacione mreže u vrijednosti od 3.123.528 KM podržane od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju u BiH.

Više detalja pogledajte u DNEVNIKU ! U 18 : 30 časova.