GESTOVI Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Kompanija ”Porsche” Sarajevo, u partnerstvu s firmom ”Hager” d.o.o. i Općinom Stari Grad Sarajevo, poklonila je građanima Bosne i Hercegovine punionicu za električna vozila. Električna punionica je zvanično puštena u rad tokom otvorenja modernog multifunkcionalnog trga i javne podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića (prekoputa gradske Vijećnice), Općina Stari Grad Sarajevo.

– S ponosom smo građanima Bosne i Hercegovine, povodom praznika Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, poklonili električni punjač koji će biti na raspolaganju svim vlasnicima i korisnicima električnih automobila, potpuno besplatno, bez naknade za punjenje u narednih pet godina. Ujedno želimo naglasiti da se radi o prvoj javnoj električnoj punionici u Sarajevu, koja će biti na raspolaganju svim građanima naše domovine, ali i turistima koji obilaze Bosnu i Hercegovinu – rekao je Senad Olovčić, direktor ”Porschea BH” d.o.o.

”Porsche” Sarajevo je društveno odgovorna kompanija, posvećena promociji ekologije, te u narednom periodu možemo očekivati još identičnih projekata. U Bosni i Hercegovini ima već više od 30 registriranih električnih automobila te, kako kažu u ”Porscheu”, očekuju da se nadležni organi značajnije uključe u stimulaciju i poticaje za nabavku električnih automobila kako bi se smanjilo zagađenje koje dolazi iz transporta, po ugledu na zemlje regije koje značajno potiču nabavku ekološki prihvatljivih vozila. 

– Koristimo priliku da zahvalimo Općini Stari Grad Sarajevo s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem na čelu, koja je prva prepoznala potrebu i želju da u sklopu moderne javne garaže omogući instalaciju prve javne punionice koja će koristiti građanima BiH i turistima bez troškova naknade, slijedeći tako praksu modernih evropskih zemalja – dodao je Olovčić.