Jučer je u Gradačcu potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Kulturnog centra-gradskog kina u Gradačcu. Radovi će se odnositi na primjenu mjera energetske efikasnost što podrazumjeva zamjenu fasadne stolarije, krovnog pokrivača, utopljavanje stropne konstrukcije i izrada klimatizacije i ventilacije u cjelokupnom objektu.

Vrijednost radova iznosi 208.326,45 KM a finansiraju se uz podršku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK i budžeta Grada Gradačac.

Kroz projekat izgradnje mira PRO Budućnost koji provodi CRS a finansira USAID započet će i druga faza rekonstrukcije objekta gradskog kina koja će se odnositi na unutrašnje uređenje objekta. Procjenjuje se da će vrijednost ovih radova iznositi oko 130.000 KM.

Završetkom ovih radova Gradačac će dobiti jedan moderni i multifunkcionalni objekat koji će odgovoriti na potrebe naših sugrađana. Korištenje objekta nakon sanacije bit će više otvoreno i upućeno  prema udruženjima,  inicijativama mladih i ostalim organizacijama koje svojim spektrom djelovanja u društvu  doprinose aktvizmu u zajednici, promociji pozitivnih vrijednosti, kulturnih i umjetničkih sadržaja.

Grad Gradačac