U organizacji Turističke zajednice Srebrenik na svečan način je otvorena manifestacija “Zima u kraljevskog gradu”, a riječ je o jednom potpuno novom projektu i manifestaciji u ovom gradu.

“Zima u kraljevskom gradu- Srebrenik 2019” – naziv je projekta Turističke zajednice grada Srebrenik, kojim je ukrašena uža gradska zona povodom nastupajućih praznika.

Svijetleće dekoracije potpuno su promijenile izgled i ambijent grada, što je izazvalo oduševljenje kod građana a posebno djece. Uljepšana je gradska fontana, zanimljivi su i posebni dekorativni ulazi sa obje strane šetališta, svijetleće zimske fontane, tunel želja, osvijetljena stabla,…

Posebno zanimanje i oduševljenje kod najmlađih je izazvala velika novogodišnja jelka, postavljena u samom centru grada. Ovom prilikom je upriličena i press konferencija u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik na kojoj su govorili predsjednik TZ Srebrenik Mato Jurić i gradonačelnik Nihad Omerović.

-“Cilj ovog projekta je popravljanje imidža grada, dolazak većeg broja gostiju i generalno stvaranje ljepše slike i ambijenta”-istakao je predsjednik Turističke zajednice Mato Jurić te najavio i nove projekte i aktivnosti u narednom periodu. -“Na svemu urađenom se moram posebno zahvaliti onima koji su najzaslužniji za sve to, gospodinu Mati Jurić, predsjedniku TZ-e Srebrenik, članovima Vijeća TZ-e, firmi “Herceg” koja je značajnom donacijom podržala ovaj projekat, veliko hvala i vijećnicima koji su se nesebično potrudili da pomognu, čestitke i srebreničkoj firmi “AMD Electronics” koja je kvalitetno odradila posao uređenja i svima onima koji su na bilo koji način pomogli, a mogu reći i da sam ponosan što je Gradska uprava od samog početka i ideje podržavala ovaj projekat”-istakao je gradonačelnik Omerović na press konferenciji.

Fotografije: Rusmir Ibrahimović i Mirza Ćidić