Član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar na jučerašnjem obraćanju zahvalio je građanima na pridržavanju svih preventivnih mjera, kao i uposlenicima zadravstvenog sektora koji su najviše doprinijeli da se održi trenutno pozitivno stanje.

“Zahvalio bih se građanima koji su u velikoj mjeri postupali po uputama i ispoštivali odluke koje su donosili krizni stižeri, velika zahvala ide kolegama zdravstvenim radnicima koji su odgovorili zadatku, ali ne smijemo zaboraviti ni sanitarne inspektore, pripadnike policije kao i sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da ovih dana imamo stabilnu situaciju”, kazao je Pehar dodajući kako iz dana u dan imamo pozitivne trendove:

Pehar je kazao kako će Krizni štab Federalnog ministarstva održati sjednicu na kojoj će razmatrati prijedloge za novo popuštanje mjera koji će biti upućeni Federalnom štabu civilne zaštite na odlučivanje, između ostalog, i omogućavanja rada ugostiteljskih objekata, vrtića i stomatoloških ordinacija.

“Svi kojima bude dopušten nastavak djelatnosti istog momenta će dobiti i veoma striktne mjere koje će morati poštovati u budućem djelovanju”, potcrtao je Pehar. (RTVSlon)

A.Osmičić