Pokret demokratske akcije Gradačac izdao je saopštenje za javnost osvrnuvši se na nedavnu ostavku dr. Tokića sa mjesta  direktora JZU „Banja Ilidža“ Gradačac, koaliciju RDS-SDP te sukob interesa predsjednika RDS-a Hajrudina Mehanovića, te na rad gradske uprave.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Ovih dana kruže priče, koje su se ispostavile tačnim, da jednu renomiranu ustanovu JZU „Banja Ilidža“  nakon ostavke dr.Tokića vodi ni manje ni više nego bivši kotlovničar.

Da li je politička garintura koja trenutno vodi Gradačac sama procijenila njegove menadžerske sposobnosti i vještine da bi mogao preuzeti tako jednu važnu i bitnu funkciju.

„Nakon potpisivanja partnerstva između SDP-a i Regionalnog demokratskog saveza (RDS) Gradačac, kojeg zastupa Mehanović Hajrudin  (koji je u sukobu interesa , direktor dječijeg obdaništa ” Kolibri” i gradski vijećnik), aktuelni gradonačelnik Edis Dervišagić prepustio je partnerima svu vlast oko imenovanja i zapošljavanja novih kadrova. Tako je Dervišagić na mjesto pomoćnika gradonačelnika Grada Gradačac vratio Senada Vukovića, kojeg je 2012.godine udaljio sa tog mjesta na zahtjev građana zbog niza propusta i nezakonitih radnji.

Obzirom da su nas već dovoljno vladajući uništili, postavlja se pitanje da li su i oni sami sposobni voditi i rukovoditi institucijama koje vode.“

B1 TV/GO PDA Gradačac