Klub borilačkih sportova Zmaj Gradačac će ponovo ugostit najbolje karatiste naše države ovog puta samo iz Federacije BiH. 

Naime, nakon izuzetno uspješno održanog državnog prvenstva za seniore, veterane i parakaratiste 10. aprila u Gradačcu, domaćinu prvenstva KBS ZMAJ Gradačac je ponovno ukazano povjerenje i pripala im je čast da i ovog vikenda, 24. i 25. aprila organizuje Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore, U21, seniore, veterane i parakarate. 

Zahvaljujući dobrom domaćinstvu koje je Gradačac pokazao 10. aprila neminovno je bilo da se puno povjerenje da i za organizaciju Federalnog prvenstva za znatno veći broj učesnika i razlog zbog čega će se prvenstvo održati dva dana. 

“Ovom prilikom želimo istaći da bez gradske uprave i privrednika našeg grada organizacija nebi dobila visoku ocjenu i najiskrenije se zahvaljujemo gradskoj upravi, MLJEKARI MI99, CEDIX, TELESKY, MAT TRADE, MIRZET DOO, PEKARA CENTAR, WAGNER, BAGIĆ DOO, MEDION, CASTEL Conoba, DUKAT”, rekao je Asmir Jahić, trener KBS “ZMAJ” Gradačac;

“medijski sponzori: B1 TV, Bet Radiju, Radiju Gradačac”.