6.12.2019.Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH danas je svečano otvorio balon salu u naselju Ilićka, prvu ovakvog tipa na teritoriji distrikta. Projekat vrijedan 100 000 KM je realizovalo Udruženje” Omladinski pogon Ilićka”.

“ Vlada Brčko distrikta je budžetom za 2019. godinu podržala ovaj projekat. Ideja se rodila prije godinu dana, bilo je mnogo skeptika i onih koji nisu vjerovali ali zahvaljujući predstavnicima “Omladinskog pogona” izgrađena je prva balon sala koja treba da zadovolji potrebe najmlađih i unaprijedi kvalitet treninga. Koliko sam upoznat, mali fudbaleri već ostvaruju sjajne rezultate i ovo je prilika da im se zahvalimo i stvorimo im bolje uslove za rad”, rekao je Srđan Blažić i svečano otvorio balon salu.

Vedran Jovičić u ime Upravnog odbora Udruženja “Omladinski pogon Ilićka” istakao je da je kvalitet sale i bolji od očekivanog jer su se u realizaciju projekta uključili i mnogobrojni volonteri i firme.

“Dužina balon sale iznosi 44 metra, a širina 24 metra. Tri mjeseca smo radili u punom kapacitetu. Djeca su počela da treniraju, sklonili smo ih sa otvorenog terena i ovo nam mnogo znači u zimskom periodu”, zaključio je Jovičić.