Ako voliš informatiku, ovo je izvrsna prilika za tebe! Visoka škola eMPIRICA poziva te da se prijaviš na testiranje u znanju iz oblasti informacijsko komunikacijskih tehnologija koje se održava ONLINE i osvojiš vrijednu stipendiju za upis na Visoku školu eMPIRICA u Tuzli ili Brčkom.“- navodi eMPIRICA na svom portalu.

Šta je eMPIRICA ICT CHALLENGE?

eMPIRICA ICT CHALLENGE je testiranje u znanju iz oblasti informacijsko komunikacijskih tehnologija (ICT), na kom će se provjeravati opća teorijska znanja u području ICT, kao i opća informiranost o aktuelnim temama iz ICT svijeta.

Kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno popuniti OBRAZAC za prijavu.

Mjesto i datum održavanja

Testiranje se organizuje u dva termina, u aprilu i maju 2020. godine, i to ONLINE, prema rasporedu koji će Visoka škola eMPIRICA dostaviti prijavljenim kandidatima.

Prvi termin testiranja je 12.04.2020. godine.

Nagrade: stipendije u iznosima od 250 do 2500 KM

Kandidati koji pređu prag od 50% bodova na testu ostvaruju pravo na vrijednu stipendiju za upis na redovan studij po izboru na Visokoj školi eMPIRICA u Tuzli ili Brčkom, u iznosima od 250 do 2500 KM, zavisno od ostvarenih bodova.

Organizacija testiranja

Kandidati polažu online test sa lokacije na kojoj se nalaze, u terminu testiranja. Rangiranje uspješnih kandidata se vrši na osnovu osvojenih bodova na testu, i to samo u slučaju da kandidati ostvare više od 50% bodova. Sa ostalim propozicijama takmičenja takmičari će biti upoznati prije testiranja.

PRIHVATI IZAZOV I PRIJAVI SE

Prijavite se putem OBRASCA za prijavu.

Za više informacija o studijskim programima na Visokoj školi eMPIRICA posjetite linkove:

TUZLA – RAČUNARSTVO I INFORMATIKA

BRČKO – INŽENJERSKA INFORMATIKA

BRČKO – POSLOVNA INFORMATIKA

Zašto je mudro odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA pogledajte OVDJE.

logo

A.Osmičić