Ugovore su potpisali načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i korisnici projekta.
Šest kuća nalazi se u Gornjem Hasiću, po dvije u mjesnim zajednicama Hrvatska Tišina i Donji Hasić, i po jedna kuća u Grebnicama, Novom Selu, Kornici i Srednjoj Slatini.

Zamjenik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević istakao je da se sedam kuća radi iz temelja, a sedam će biti obnovljeno, jer su djelimično oštećene.
Juričević je dodao da se danas izvođači uvode u posao, te da očekuje završetak radova do proljeća.

“U Republici Srpskoj ovim projektom obuhvaćeno je 218 kuća, od kojih je 210 za Hrvate i osam za Bošnjake. Sprovodi se u 14 opština Srpske i vrijednost je sedam miliona maraka”, naveo je Juričević.

On je rekao da se Šamac, Brod i Vukosavlje nalaze u jednom lotu od 33 kuće, vrijednosti 1.100.000 KM.

Zamjenik načelnika opštine Šamac Ivo Blažanović rekao je da su prijave potencijalnih korisnika Regionalnog stambenog počele 2012/13. godine i da se danas potpisuju ugovori.

On je naveo da je ovo vrijedan program, te podsjetio da za sanaciju jednog objekata treba da bude utrošeno skoro 30.000 KM, a za gradnju od temelja od 50.000 KM do 70.000 KM.

Blažanović je dodao da to podrazumijeva vrhunske standarde i rješavanje svih sektora u gradnju objekta, navodeći da su opština Šamac i sve njene službe bile uključene u posao vezan za dokumentaciju.