Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo je Odluku o davanju posebne dozvole strancima za ulazak i boravak u BiH.

Ovom odlukom daje se posebna dozvola strancima – takmičarima Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini, radi učešća u ovoj biciklističkoj trci.

– Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati test negativnosti na koronavirus ne stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezna su da se pridržavaju i da poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH (epidemioloških i zdravstvenih službi). Učesnici trke su, ovom Odlukom, oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH – saopćeno je iz Vijeća ministara.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji sa enitetskim civilnim zaštitama.

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka u BiH očekuje se danas i sutra na Međunarodnim graničnim prelazima Gradiška i Rača. (avaz.ba)