Većina u Skupštini TK na današnjoj sjednici nije prihvatila izvještaje kantonalnih javnih preduzeća i ustanova za prošlu godinu. Obzirom da izvještaja još ranije nije prihvatila Vlada TK, isti scenario se zapravo i očekivao na sjednici zakonodavne vlasti.

Pred početak rasprave o izvještajima o radu javnih preduzeća koje je prethodno odbila Vlada TK, Klub zastupnika PDA ponovo je zatražio pauzu koju je predsjedavajući Vujević odbio, kao i poslovničku intervenciju Dževada Hadžića iz SDP-a. Sve ovo izrevoltiralo je opozicione stranke koje su demonstrativno napustile sjednicu, kao i većina direktora kantonalnih ustanova.

Sjednicu su nastavili zastupnici koji čine većinu u Skupštini TK podržavši već raniju odluku Vlade TK o neprihvatanju izvještaja javnih preduzeća, zavoda i ustanova, što je uvertra u smjenu upravnih odbora.

Prije izjašnjavanja o ovim tačkama dnevnog reda, poslanici su usvojili prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta TK za ovu godinu, zatim Nacrt zakona o zaštiti kulturne baštine, te Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o robnim rezervama TK.