Ljubitelji borilačkih vještina iz cijele regije s nestrpljenjem iščekuju 26. oktobar kada će Tuzla biti domaćin istinskog spektakla u organizaciji VTK panther iz Tuzle.

Noć NFC-a će svim ljubiteljima borilačkih vještina ponuditi sportsko veče koje će dugo pamtiti. Po prvi put u BiH u dvorani Mejedan bit će postavljen profesionalni MMA kavez u kojem će biti održano osam MMA borbi i u ženskoj i u muškoj kategoriji.

“Mogu reći da će NFC noć zaista donijeti nešto nesvakidašnje velikom broju poklonika borilačkih vještina. Ovo je događaj koji dugo pripremamo i na koji su nam dolazak najavili, kako sportisti tako i ljubitelji MMA borbi iz cijele regije. VTK Panther je klub sa dugogodišnjom uspješnom tradicijom, tako da smo svo svoje znanje i iskustvo utkali u organizaciju NFC Fight Night –a” – istakao je Mirsad Nokto, organizator ovog sportskog događaja.

Na ovoj posebnoj večeri učestvovaće takmičari iz desetak evropskih zemalja.Na manifestaciji će učestvovati i brojna slavna svjetska imena iz mješovitih borilačkih sportova, koji su svojim sportskim postignućima i djelom obilježili MMA sport.

Posebno privlačno za publiku je što su svoj dolazak na NFC 10 u Tuzlu najavila najznačajnija imena iz svijeta MMA sporta poput Semmy Schilta i Ernesta Hoosta, ali brojni bosanskohercegovački istaknuti sportisti.

Takođe su se najavili i gosti iz Engleske iz svijeta borilačkih i MMA sportova, koji će svojim stručnim savjetima i asistencijom značajno doprinijeti ovoj manifestaciji.

Izvor: RTV Slon