U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje i do 20 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 24 i 29, na jugu do 31 stepen.

U Bosni i Hercegovini će u četvrtak, 18. jula, veći dio dana preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u većem dijelu BiH, osim na jugu. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U petak, 19. jula, bit će sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom BiH, osim na jugu. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 25 i 29, na jugu do 32 stepena.

U subotu, 20. jula, u Bosni će većinom biti umjerena naoblaka, ujutro prolazno i pretežno oblačno. Lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini bit će pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promijenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna uglavnom između 25 i 29, na jugu do 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.