Dana, 10.02.2021.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a/Sektora kriminalističke policije/Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u Tuzli izvršili pretres bez naredbe lica J.A., rođen 1988.godine iz Tuzle kod kojeg su pronašli jednu ručno motanu cigaretu u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Takođe, službenici navedenog Odsjeka su dana 11.02.2021.godine u Živinicama izvršili pretrese bez naredbe lica A.M., rođen 1995.godine i E.M., rođen 1995.godine obojica iz Tuzle, kojom prilikom su pronašli tri pvc. pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Dana, 10.02.2021.godine policijski službenici PU/PS Banovići su u Banovićima uočili lice za koje je postojala osnova sumnje da posjeduje opojnu drogu, a radi se o A.B., rođen 1995.godine iz Banovića, koji je nakon uočavanja službenika policije odbacio jedno pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu praznu tablu od tableta “Tramal”.

Dana, 10.02.2021.godine policijski službenici PS Živinice su u ulici Gostelja, grad Živinice izvršili pretres bez naredbe lica K.B., rođen 1995.godine iz Živinica, kod kojeg su tom prilikom pronašli dva manja pakovanja i dva manja grumena biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenim događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje su poduzeli policijski službenici, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja.