Dana,13.02.2021.godine policijski službenici PS Doboj Istok su u mjestu Brijesnica Velika zaustavili i kontrolisali pmv. “Škoda” kojim je upravljao J.K., rođen 1990.godine iz Gračanice, kojom prilikom su kod istog pronašli šest pvc. pakovanja u kojima se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”.

Takođe, dana 12.02.2021.godine policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, SKP Uprave policije MUP TK su u Gračanici izvršili pretres bez naredbe 16-godišnjaka kod kojeg su pronašli jedno pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”. Istog dana, službenici navedenog Odsjeka su u Tuzli kod lica E.M., rođen 1995.godine iz Tuzle pronašli jedno pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedno pvc. pakovanje u kojem se nalazi bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Dana 12.02.2021.godine policijski službenici PU/PS Gradačac su u Gradačcu, izvršili pretres lica A.D., rođen 1996.godine iz Gradačca kod kojeg su pronašli jedno pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Istog dana u Živinicama policijski službenici PU/PS Živinice zaustavili i kontrolisali pmv. “Peugeot” kojim je upravljao D.H., rođen 2000.godine iz Tuzle, te prlikom kontrole u unutrašnjosti vozila pronašli jednu ručno motanu cigaretu tzv “joint“.

O navedenim događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje su poduzeli policijski službenici, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja.