Monstruozni zločin; Otac osumnjičen da je nasmrt pretukao bebu: Od zadobijenih povreda preminula u UKC-u Tuzla

512

Policija je uhapsila osobu incijala Z.M. (28) iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teško ubistvo. Nezvanično, sumnja se da je otac nanio povrede svojoj petomjesečnoj bebi. Dijete je bilo hospitalizirano u UKC-u Tuzla, gdje je usljed zadobijenih povreda preminulo početkom aprila.

Policijskoj stanici Bratunac je, 24. marta, prijavljeno je da je u zdravstvenu ustanovu primljeno maloljetna osoba koja je zadobilo tjelesne povrede, za koje postoji sumnja da mu je nanio Z.M. Dijete je usljed zadobijenih povreda preminulo, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio preduzimanje određenih mjera i radnji u cilju kompletnog rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela.Policijski službenici će osumnjičenu osobu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, prenosi Fena.

Kao TIP saznaje, riječ o Zoranu Miloševiću koji je usmrtio svog petomjesečnog sina bacivši ga na krevet. Beba je, uprkos naporima ljekara, preminula u UKC-u Tuzla nakon što joj je ukazana pomoć u Bratuncu i Zvorniku.

B1TV/Izvor:tip.ba