Sugrađani našeg grada Gradačca, Ajkunić Ismar i Otanović Amra, organizovali volontersku akciju!

Amra i Ismar su nedavno bili učesnici seminara “Stand Up” koji je organizovala organizacija Schueler Helfen Leben. Prvi dio seminara je bilo upoznavanje sa teorijom, a drugi dio je bio da organizuju vlastitu volontersku akciju.

Volontersku akciju su htjeli da urade na temu okoliša, te im je palo na pamet – sadnja drveća!

Uz besprijekornu pripremu ove aktivnosti, Ismar i Amra su sklopili suradnju sa organizacijom “Eko zeleni” i Gradskom upravom Grada Gradačca!

“Jedno veliko hvala organizaciji “Eko zeleni” i Gradskoj upravi Grada Gradačca koji su nam pomogli u realizaciji volonterske akcije. Hvala puno i našim volonterima, koji su bez previše razmišljanja, stupili u rad! Poprilično sam iznenađen kako su svi bili spremni za rad, kako naši volonteri, tako i članovi organizacije “Eko zeleni”.

Također, prof. Duda Kozica nas je pratila u stopu u toku realizacije ove divne aktivnosti, puno nam pomogla, preporučila nam koje sadnice da tražimo, dala nam mnogo znanja i kontakata!

Svaki put kada prođem pored sadnica, moje srce će biti puno, jer ću znati da smo to uradili baš mi! MLADI!

Ismar Ajkunić, koordinator volonterske akcije

“Ja sam pozitivno iznenađena… Prvenstveno, Ismar i ja smo se obratili našoj Gradskoj upravi, gdje je feedback od njih bio i više nego pozitivan! Iste sekunde su nam predložili neke stvari, stvorili komunikaciju sa organizacijom “Eko zeleni” i sve ostale potrebne informacije. Također, ne mogu da ne spomenem naše drage i vrijedne volontere… Volonteri su bili i više nego spremni za rad – dokaz da ima i nas mladih aktivnih!

Jako mi je drago što sada ove sadnice krase naš grad, pogotovo jer su to uradili MLADI!” – Amra Otanović, koordinator volonterske akcije

Amra i Ismar, zajedno sa svojim volonterima, su vrijedno zasadili sadnice koje sada krase naš grad!

Ovo je dokaz da nisu svi mladi pasivni…

Poruka od Amre i Ismara:

“Tu smo. Aktivni smo. Samo ćemo reći, stay tuned…”

Izvor: Ismar Ajkunić – PR Manager LT Gradačac – ASuBiH