Studenti Medicinskog fakulteta u Tuzli, reagovao je na kako kažu javni linča kojem su izloženi pacijenti zaraženi COVID-19 u TK.

„Sramna je činjenica, da osobe koje su trenutno u strahu za svoj život, moraju dodatno da prolaze torturu od strane građana koji im upućuju prijetnje i bacaju ih na stub srama jer su BOLESNI.

Poštovani građani, zaražena medicinska sestra je MEDICINSKA SESTRA, osoba koja je radila svoj posao, liječila i spašavala živote, a dezinformacije koje trenutno kruže po internetu na koji način se zarazila, su upravo to – DEZINFORMACIJE. Medicinsko osoblje je trenutno izloženo najvećem stresu, ljudi su sedmicama odvojeni od svojih porodica, rizikuju svoje živote i živote svojih najmilijih, da bi spasili pacijente, i vaši komentari da su za to plaćeni, su vrhunac bezobrazluka, jer nijedan život nema cijenu.

Niko od zaraženih osoba se nije namjerno zarazio niti je želio da se zarazi, jer bolest ne bira.

Pozivamo građane da se urazume, da puste nadležne da rade svoj posao i prate upute koje su im date.

Pozivamo medije da smanje broj vijesti na temu koronavirusa a naročito da ne objavljuju vijesti koje nisu provjerene i tačne, jer doprinose mentalnom oboljenju građana.

Poštovani građani, ostanite kod kuće, sprovodite mjere zaštite koje su vam date i molimo vas za empatiju prema oboljelim osobama, jer sutra to može biti bilo ko od nas“, poručuju Studenti Medicinskog fakulteta u Tuzli.

(RTVSlon)