Štand pokraj Podsusedskog mosta kod Zagreba postao je okupljalište starog i mladog, a razlog su prirodne i velike – mandarine.

Riječ je mandarinama iz doline Neretve OPG-a Ćelić Željanka koje su postale pravi hit u tom dijelu grada. Razlog više je i ljubazna prodavačica Kristina koja se spremna i slikati sa svakim od kupaca. Svi staju na štand na kojem prodaje Kristina, kako kaže rasproda sve.

“Radim za OPG i gazde znaju da se ljudi žele fotografirati. To nam je simpatično i dobro se nasmijemo”, kaže Kristina. Posao s voćem i povrćem doslovno cvate te joj svaki dan dostavljaju svježe iz Opuzena. Kroz dan plane oko 300 kilograma mandarina, a na veću količinu kupci dobivaju popust.

“Kupci su zadovoljni i vraćaju se po mandarine iako ih prodajemo tek tjedan dana”, kaže Kristina te dodaje kako je prije u ponudi imala i lubenice.

Kako prenose novinari 24sata.hr, samo dok su razgovarali sa Kristinom planulo je najmanje 40 kilograma mandarina te nekoliko kilograma grožđa. Kupci su raznoliki i imaju doslovno od 18 do 88 godina.

Video: Jutarnji list