Klub borilačkih sportova Zmaj Gradačac je proteklog vikenda sa svojim članovima učestvovao na karate takmičenju u Prijedoru pod nazivom “Shodan Kup 2020”.

Iz KBS”ZMAJ” učestvovalo je 5 takmičara i osvojene su 4 medalje.
Srebrenu medalju su osvojili Emir Nalić i Nejra Hasukić a bronzane medalje su osvojile Suada Huskić i Nejra Kafić dok je Hamza Husenbašić ostao bez medalje.


U organizaciji karate saveza Federacije BiH u periodu od 25 do 27 septembra 2020 godine u SRCA “AJDINOVIĆI” Olovo održan je jedan od najmasovnijih karate seminara čiji je cilj bio priprema i polaganje kandidata za majstorska zvanja od 1 do 5 DANA, kao i priprema juniorske i seniorske reprezentacije BiH za naredna prvenstva.

Iz KBS “ ZMAJ “ Gradačac Sadin Mulahalilovic je učestvovao u pripremama reprezentacije a 26.09. pristupio je polaganju za više majstorsko zvanje gdje je uspjesno polozio za majstorsko zvanje Crni pojas 2.DAN. Zbog velikog broja prijavljenih kandidata polaganje je podijeljeno na dva dana (subota i nedjelja) i odvijalo se na tri borilišta.


U nedjelju je za majstora karatea crni pojas 2.Dan. uspješno položila Elma Mujčiović takođe članica našeg kluba i dugogodišnja perspektiva takmičarka i reprezentativka BiH u karateu.
Važno je napomenuti da je ovo za naš klub ukupno 7 crni pojas 2.Dan. od osnivanja kluba 2010 godine, stoji u saopštenju kluba KBS “ZMAJ”.