Zvanično su započeti radovi na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo. Radi se zasigurno o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u posljednje dvije decenije u ovoj općini.

Nakon što je nedavno potpisan ugovor o izvođenju prve faze radova na izgradnji dionice ceste, firma „Trgošped“ d.o.o. Kakanj kao izvođač radova uvedena je u ovaj milionski vrijedan posao.

Svečanosti potpisivanja ugovora prethodila je 39. sjednica Općinskog vijeća Kakanj na kojoj je usvojen Program utroška sredstava od koncesionih naknada, u sklopu kojeg se nalazi i projekat I faze izgradnje dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo vrijednosti 1.150.000 KM.

Radove su u srijedu obišli načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo i direktor Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj Zijad Neimarlija.

Iako se nalazimo u izazovnom i nepredvidljivom periodu usljed pandemije korona virusa, neophodno je obezbijediti odvijanje i realizaciju zacrtanih ciljeva na optimalan način, jer životni tokovi kao takvi ne mogu u potpunosti stati, rečeno je iz Općine.

Izvor: Biznis Info