Ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović i stručna savjetnica za sport Lejla Elezović primili su danas karatiste sa područja TK koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na predstojećem evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Sastanku su prisustvovali i selektori i predsjednik Upravnog odbora Karate saveza TK. Bila je ovo prilika da se pojedinačno predstave postignuća 11 vrhunskih sportista i izuzetnih mladih ljudi koji će predstaviti našu zemlju na 47. evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe senior U 21 u kaateu.
Ministar Mićanović, čestitavši takmičarima na do sada ostvarenim rezultatima, još jednom je istaknuo da uvijek mogu računati na podršku resornog ministarstva.”Uvjeren sam da ćete nastaviti kontinuitet dobrih rezultata te vam moram zahvaliti na uspjesima kojima podstičete i promovišete naš kanton”, rekao je ovom prilikom ministar Mićanović.
Predsjednik Upravnog odbora Karate saveza Tuzlanskog kantona Fikret Selman naglasio je da je riječ o odličnim učenicima iza kojih stoji vrijedan rad i kojima mnogo znači što Ministarstvo prati njihov rad. „Karate savez će sa svoje strane nastojati da organizovanjem posebnog fonda za finansiranje pojedinaca prevaziđe probleme koje su imali proteklih godina”, rekao je Selman.
Takmičari klubova sa Tuzlanskog kantona koji će činiti karate reprezentaciju Bosne i Hercegovine na ovom prestižnom takmičenju Emina Abdulić,Stefani Krešić, Hamza Čajić, Emina Tanović, Sadin Mulahalilović, Muamer Halilović, Osman Halilović, Osman Salkanović, Ajla Vehabović, Nusreta Bećirović , te dva selektora Una Selman Žilić i Željko Zombra.