Kompanija sa sjedištem u Srebreniku Herceg d.o.o. započela je proizvodnju tunela za dezinfekciju. Riječ je o proizvodu namijenjenom dezinfekciji odjeće građana koji su primorani određeno vrijeme boraviti napolju i izlagati se opasnosti.

Tunel funkcionira na principu senzora a već je postavljen ispred nekoliko ustanova u Srebeniku kao i ispred UKC Tuzla.

– Nakon nekoliko odrađenih tunela usavršlili smo izradu i smanjili troškove izrade tako što se za novi model umjesto orginalne pumpe koja pravi vodenu maglu za ljetne bašte koristi mali vap za pranje auta što je višestruko jeftinije rješenje – objavljeno je iz ove kompanije.

U želji da svojom idejom pomognu i drugim lolalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini, inžinjeri kompanije Herceg napravili su uputstvo za izradu dezinfekcijskog tunela. U njemu su opisani svi koraci izrade jednog tunela što omogućava drugim zainteresovanim kompanijama i pojedincima da i sami za potrebe svojih područja izrađuju ovakve tunele.

– Cilj nam je da i druge kompanije širom BiH slijede naš primjer i pomognu svojim lokalnim zajednicama sa izradom “tunela” – rečeno je iz ove kompanije, a detaljne instrukcije mogu se preuzeti OVDJE.

Herceg d.o.o. je zahvalio Udruženju privrednika Srebrenik koji su putem dobrovoljnih priloga privrednih subjekata iz ovog grada omogućili kupovinu potrebnih dijelova, Kriznom štabu grada Srebrenika, Civilnoj zaštiti Srebrenik, kao i ostalima koji su uzeli učešće u ovom projektu.

– Ovo je najbolji primjer kako u ovim teškim trenucima, radeći zajedno možemo postići velike rezultate – objavljeno je iz Herceg d.o.o.

(BiznisInfo)

A.Osmičić, B1 TV