Emotivni video dječaka koji nije vidio svog oca tri mjeseca rasplakao je BiH.

Elvir Bajramović iz Cazina otišao je u Njemačku u potrazi za boljim životom, ostavivši porodicu u rodnom gradu dok im ne osigura smještaj, a kad sve bude spremno, pridružit će mu se u tuđoj zemlji, gdje će početi ispočetka.

Elvirovo odsustvo najteže pada njegovom osmogodišnjem sinu Emelu. Oca nije vidio puna tri mjeseca. Nedavno je dječak s ekipom NŠ “Talent” iz Cazina putovao u Zagreb na međunarodni turnir, gdje ga je dočekalo veliko iznenađenje. Njegov otac uspio je dobiti slobodan vikend te je putovao 600 kilometara u jednom smjeru da bi došao bodriti Emela i njegovu ekipu na turniru, iako se odmah poslije turnira morao vratiti nazad. Emotivni susret oca i sina nakon mjeseci razdvojenosti zabilježen je snimkom koji je rasplakao mnoge.

Igram za klub, ali sad igram i za svog babu – rekao je sretni dječak, kojem će turnir u Zagrebu ostati u posebnom sjećanju.

Volimo sport, volimo nogomet, volimo svoju drzavu, ali najviše volimo svoju djecu. Jedan video susreta našeg Emela i njegovog oca Elvira, prvi put nakon nekoliko mjeseci. Elvir radi u Njemackoj a naš Emel je još tu dok ne bude spreman stan koji Elvir priprema za njih.Elvir je uspio dobiti slobodan vikend i doci na turnir u Zagreb da bodri Emela i njegovu ekipu. 600 km je putovao u jednom smjeru!Svima je suza potekla!Na turniru, znajući da je babo tu, Emel je igrao kao nikad u životu. Nikad nikom nisam poželio da ode iz Bosne.Nakon ovog, dragog Boga molimo da što prije ujedini ovu porodicu bilo gdje na svijetu!

Gepostet von NŠ Talent Cazin am Sonntag, 15. Dezember 2019

Izvor: Avaz