Zadnjih par mjeseci najaktuelnija tema lokalnih vlasti je izgradnja vodovoda pod nazivom projekat Domažić.

Velika polemika se vodi kod građana oko navedenog projekta, a najviše zbog poskupljenja cijene vode. Da polemika bude još veća, za nekoliko dana počinje predizborna kampanja za lokalne izbore.

Svjesni smo da najveću prednost u utrci za gradonačelnika ima trenutna vlast, prvenstveno iz razloga što upravlja lokalnim budžetom pa samim tim i usmjerava novac tamo gdje je “najpotrebniji”, ali kada se radi o budžetskom novcu (tj. novcu svih građana) tu bi trebali biti veoma oprezni, što na žalost i nije slučaj.

Kada se troši budžetski novac, prvenstveno bi se trebala obratit pažnja kako se ulaže, gdje i pod kojim uslovima, upravo iz razloga da on ne bi bio oružje svake vladajuće strukture od izbora do izbora.

Kada kažemo od izbora do izbora, mislimo na kvalitet izrade projekata. Ovo spominjemo da se ne bi desilo, da iste projekte moramo raditi više puta ili da nas ne koštaju više nego što treba.

Na žalost, to u praksi trenutno nije tako. Iz priloženih slika koje su izrađene prije par dana, vidimo da kvalitet urađenih cijevi nije izdržao ni sami početak, a kamoli kraj projekta.

Želimo skrenut pažnju svima na vlasti, nemojte da vam lični prioriteti budu ispred građana. Sretno na izborima.

Vaša B1 televizija.