Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir Hrustanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić i ministar privrede Asmir Hasić boravili su u Čeliću gdje su razgovarali o mogućim investicijama turskih privrednika u ovaj kraj.

Ulaganje bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, kao i oživljavanjem povratničkih naselja.
Ministar Hrustanović ovom prilikom je istaknuo: “Privrednici iz Turske ali i iz Sarajeva i sa područja TK spremni su investirati jednim dijelom u povratnička mjesta a pošto se nalazimo u Čeliću u povratničko mjesto u opštini Lopare. Tu su spremni da investiarju u manji pogon od 15-20 radnika koji će proizvoditi medijapan ploče.”

Ja se nadam da će ovakav susret privrednika Turske, Sarajeva i domaćina u Čeliću proizvesti jednu dobru poslovnu saradnju, jedan dobar poslovni ambijent”, rekao je ministar privrede Hasić i čestitao Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak što ulažu napore da povratnička mjesta imaju motive da se građani vrate na svoja ognjišta a ovakav vid sastanka bi mogao biti dobar primjer svim budućim privrednicima.
Prema riječima direktora i vlasnika firme Yavuz iz Turske, Mustafe Yavuza u Čeliću planiraju investirati u poljoprivrednu proizvodnju i u potrazi su za farmom ili sličnom djelatnošću.

Izvor: VLADA TK