U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u ‘Plavoj poliklinici’ u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 229 uzorka, a COVID-19 potvrđen je kod 36 osoba.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju registrovan je jedan smrtni slučaj ženske osobe srednje životne dobi sa područja Lukavca koja nije imala pratećih oboljenja.

Sa novim smrtnim ishodom u Tuzlanskom kantonu do danas je evidentirano 129 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu sa zarazom korona virusa. Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 378. Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirana je ukupno 51 osoba pozitivna na COVID-19 od čega se sedam osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 327 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 536. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 2.953 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 2.445 osoba.