U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u ‘Plavoj poliklinici’ u posljednjem ciklusu testiraja obrađena su ukupno 332 uzorka, a COVID-19 potvrđen je kod 28 osoba (Tuzla i Živinice 10, Doboj Istok 6, Gradačac 5, Gračanica i Kalesija 4, Lukavac 3, Srebrenik 2, Čelić, Kladanj i Teočak 1).

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju registrovana su i dva smrtna slučaja. U pitanju je žena starije životne dobi sa područja Banovića te muškarac također starije životne dobi sa područja Tuzle. Oboje su kako se navodi imali prateća udružena oboljenja.

Sa novim smrtnim ishodima u Tuzlanskom kantonu do danas je evidentirano 105 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu sa zarazom korona virusa. Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 615 dok ukupan broj oporavljenih iznosi 1.913. Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 78 osoba pozitivnih na COVID-19 od čega se šest osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 537 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 894. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 2.634 slučajeva zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 1.805. Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke.