U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u ‘Plavoj poliklinici’ u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 200 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 13 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata registrovano je na području Tuzle, njih ukupno 9, dok su 2 slučaja evidentirana na području Lukavca, te po jedan slučaj infekcije zabilježen je u Doboj Istoku i Gradačcu.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju prijavljena su tri smrtna ishoda. U pitanju su dva muškarca iz Banovića (1964 i 1953 godište) i muškarac sa područja Gradačca rođen 1953. godine. Broj smrtnih slučajeva u Tuzlanskom kantonu koji se povezuju sa zarazom virusa korona iznosi 149.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 237. Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirana je ukupno 41 osoba pozitivna na COVID-19 od čega se tri osobe nalaze na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 196 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati. Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 315.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 3.194 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 2.807 osoba.