Odlazak u školske klupe u BiH već nekoliko sedmica nije moguć zbog pandemije koronavirusa. Klasična nastava sada se odvija putem online sistema komunikacije, što nekim učenicima i porodicama predstavlja problem jer nemaju adekvatnu opremu kako bi ispunili sve očekivane zadatke.

Zbog toga je Institut za razvoj mladih KULT u saradnji s Udruženjem “Novo društvo” i Vijećem roditelja KS, te zajedno sa desetak lokalnih partnera pokrenuo inicijativu “Daruj opremu za online nastavu!” kako bi što veći broj djece i mladih imali adekvatne tehničke uslove za praćenje online nastave.

Sva fizička i pravna lica mogu donirati ispravnu tehničku opremu u jedan od lokalnih punktova, direktnom donacijom na adresu punkta ili dogovorenu primopredaju sa koordinatorom lokalnog punkta.

Naziv pravnog lica: „Udruženje KULT Gradačac“       

Lokalni koordinator: Nerma Džaferović       

Adresa lokalnog punkta: Ul. Reufa Huseinagića b.b.

Kontakt telefon: 062 703 131

Donirana oprema treba ispunjavati minimalne tehničke uvjet za praćenje online nastave: računari i laptopi sa najmanje 3 GB RAM-a (preporučeno 4 GB), Windows 7 (preporučeno Windows 10), starost računara ili laptopa do 7 godina i da posjeduje mogućnost reprodukovanja multimedijalnog sadržaja sa interneta. Tablet sa minimalno 2 GB RAM-a. Svi donatori trebaju voditi računa o tehničkoj ispravnosti uređaja i biti svjesni da se oprema poklanja porodicama u potrebi te da neće biti vraćena nakon završetka pandemije koronavirusa ili prestanka odvijanja online nastave.

Akcija prikupljanja opreme trajat će do daljnjeg, a sve informacije će se moći pratiti na web stranici Instituta http://www.mladi.org i na društvenim mrežama.

Daruj opremu za online nastavu!

Izvor:KULT Gradačac