Za danas je zakazana redovna sjednica Vlade TK. Očekuje se razmatranje Izvještaja o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona u prvih šest mjeseci ove godine. I polugodišnji rad Kantonalne uprave za inspekcijske poslove također će se naći pred ministirma.

Ono što je i najavljivano u prethodnom periodu da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK pristupiti izmjenama Programa novčane podrške u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2019.godini danas je realizovano.

Ovim izmjenama povećan je podsticaj za proizvodnju voća sa 0,07 KM na 0,10 KM, podsticaj za izvoz voća sa 20 KM/t na 30KM/t, podsticaj za pčelare sa 6 KM na 12 KM po košnici, proizvodnja sadnice jagoda sa 0 KM na 0,02 KM. Također, Programom su predvidjeli i podsticaj za podizanje nasada višnje koja do sada nije predviđena Programom.

Očekuje se donošenje Odluke o izmjenama Programa korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava korisnicima boračko – invalidske zaštite u ovoj godini, te Odluka o nabavci ortotsko – protetskih i drugih pomagala za ratne vojne invalide Tuzlanskog kantona.

U općini Čelić očekuju da Vlada donese Odluku o odobravanju sredstava za sufinansiranje Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja.