Danas će s početkom u 11,00 sati, na platou ispred poslovne zgrade JP Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo biti upriličena promocija novih šest (čisto) električnih vozila  i šest AC punionica za električna vozila u vlasništvu JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo.

Nabavka novih vozila, i instaliranje punionica, realizovani su u okviru projekta “Elektromobilnost u EPBiH”. Osim u Sarajevu punionice su instalirane i u uz objekte elektrodistributivnih podružnica u gradovima: Bihać, Goražde, Mostar, Travnik, Tuzla i Zenica.

Projektom elektromobilnosti, Elektroprivreda BiH kao društveno odgovorna kompanija doprinosi poboljšanju kvalitete zraka i životne sredine, koji su izražen problem u gradovima BiH posebno tokom zimskih mjeseci.

Realizacijom projekta Elektroprivreda BiH se priključuje svjetskim trendovima koji pokazuju da sektor elektromobilnosti bilježi eksponencijalan rast u Evropskoj uniji.

Ovom prilikom biće predstavljene aktivnosti projekta “Elektromobilnost u EPBiH”, uloga i značaj Elektroprivrede BiH u razvoju elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini, te prednosti korištenja električnih vozila.

Izvor:RTV Slon