Centralna izborna komisija (CIK) BiH raspisala je juče međunarodni tender za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore u BiH.

Vrijednost tendera, odnosno ugovorenih usluga objavljenih i na Portalu javnih nabavki, procijenjena je na 1.111.100 KM bez PDV-a.

Rok za dostavu ponuda je 6. juli do 14 sati.

Predmet ovog postupka je nabavka usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za Lokalne izbore 2020. godine kao i glasačkih listića za provođenje prijevremenih izbora tokom trajanja okvirnog sporazuma. Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, predviđeno je zaključenje okvirnog sporazuma sa jednim privrednim subjektom.

Petnaest minuta kasnije, istog dana, u prostorijama CIK-a u Sarajevu zakazano je i otvaranje koverti s prijavama na tender.

Također, raspisan je i tender za nabavku usluga štampanja i pakovanja izbornog materijala za lokalne izbore 2020. godine čija je vrijednost 201.700,00 KM.

Osim ovoga poziva, CIK BiH je raspisao i nabavku usluga transporta izbornog materijala. Vrijednost ovog tendera je 94.000,00 KM.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija juče je odgodila lokalne izbore za 15. novembar 2020. godine.

Izvor: RTV Slon