Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH u ponedjeljak u 11:00 sati delegacija Gradske uprave Tuzla položit će vijence na spoemnik Partizanskim brigadama, spoemnik Zlatnim ljiljanima, poginulim braniteljima Tuzle i BiH u proteklom ratu i na groblju civilnim žrtvama na Slanoj Banji.
U 12:00 sati bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzla.
Kada je riječ o Tuzlanskom kantonu svečana akademija, kao centralna manifestacija obilježavanja koje priprema Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona, bit će održana 25. novembra u Gradačcu.

Kako je istakao predsjednik SABNOR-a TK Zlatko Dukić „obilježavanje je ove godine predviđeno da se održi u Gradačcu kako bismo i na taj način pokazali da tekovine antifašističke borbe nisu ničija privatna svojina, nego pripadaju svim građanima“.

25. novembra 2019. godine obilježava se 76. godišnjica od zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine u Mrkonjić Gradu kada je potvrđena državnost naše domovine.

Usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te ravnopravnost Republike BiH jugoslovenske federacije.

Zapravo, 25. novembra potvrđene su historijske granice države. Zbog toga se ovaj datum slavi kao Dan državnosti.

Zakonom o proglašenju Dana državnosti određeno je da je 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine.