Druga sezona omladinskog serijala #CatPatrola je dostupna za besplatno gledanje na društvenim mrežama.

Nakon televizijske ekranizacije u Bosni i Hercegovini, serijal mlade voditeljice Mirele Biković u kojem svoje goste doslovno pokupi autom je moguće pogledati na video kanalima CAT Bosna I Hercegovina.

Mladi iz CAT BiH odlučili su upaliti svoju #CatPatrolu i donijeti nešto novo i drugačije.

Mirela i Slobodan su prešli više od 10 000 kilometara širom Bosne i Hercegovine, tragajući za omladinskim pričama vrijednim hvale. Tokom putovanja je stradao alternator i svi remeni, ali snimanje nije ispaštalo.

U drugoj sezoni CAT Patrole je snimljeno ukupno 50 epizoda, a Banja Luka, Mostar, Stolac, Bijeljina i Tuzla su samo neki od gradova, uz Gradačac, u kojem smo se provozali i razgovarali sa mladima o razlozima za ostanak i život u BiH.

Mireline avanture, osim razgovora sa fenomenalnim mladima, donose i prizore sa naših najljepših lokaliteta. Ovaj serijal donosi još jednu potvrdu o svim ljepotama koje nas okružuju.

Naši domaćini u gradu Zmaja od Bosne su bili dva Emira sa itekako različitim profesionalnim pozivom.

Emir Mujakić je kao pravi domaćin pokazao zavidno znanje i veliku ljubav prema svom gradu, te #CatPatrolu upoznao sa najvažnijim lokalitetima i pričama ovog grada.

Emir Zulejhić je urednik portala Raskrinkavanje.ba, te je sa svojim kolegama jedan od najzaslužnijih za borbu protiv dezinformacija i lažnih vijesti u našem online prostoru. Priču donosimo sa jezera Vidara i pozivamo vas da je pogledate:

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=x6TDH8BlarE&t=11shttps://www.youtube.com/watch?v=x6TDH8BlarE&t=11s

#CATPatrola je dio omladinske inicijative mladih iz Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine. pod nazivom CAT Bosna i Hercegovina, koji nastoje da uz pomoć društvenih mreža mladima ponude alternativni narativ i zainteresuju ih da svoju budućnost grade u svojim gradovima i državi.

Želja je da kroz sve popularniji video sadržaj damo priliku da se pozitivne priče vide i budu ispričane.

Zahvale za profesionalno odrađen segment video i druge produkcije pripadaju produkcijskoj kući FIST iz Sarajeva uz veliku zahvalnost programu #BHRI, #USAID i #IOM na prepoznavanju potrebe za ovakvim video sadržajem u našem online prostoru.