„Bushido Open 2019“- Banja Luka i „Šotokan“ Živinice

1379

Dva takmičenja za isti dan, novi uspjeh i rezultati!

KBS ”ZMAJ” GRADAČAC ostvario zavidne rezultate

Klub borilačkih sportova „Zmaj“ Gradačac je u nedjelju, 31.03.2019. godine učestvovao na dva karate takmičenja. Dio takmičara koji su prošlog vikenda osvojili medalje na prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine takmičila sa u Banja Luci na „Bushido Open 2019“ gdje je učešće uzelo 1072 takmičara iz 10 država i 81 kluba. Za KBS „Zmaj“ na navedenom takmičenju takmičilo se 6 takmičara koji su osvojili 9 medalja, od čega 6 zlatnih medalja, dvije bronzane i jedna srebrena. Zlatne medalje osvojili su: Omeragić Ajla, Pašalić Esma, Ajnur Šaldić zlatna medalja u kategoriji kojoj pripada i zlatna medalja u  kategoriji starijih takmičara, kata tim u sastavu: Anela Hanić, Nusreta Bećirović i Ajla Vehabović i kata tim u sastavu: Aldina Bahić, Emra Subašić i Ajla Omeragić. Srebrenu medalju osvojila je Aldina Bahić, a bronzane su osvojili Emra Subašić i Ejub Kavazović. Takmičari su postigli izuzetno dobar rezultat na jednom od najjačih turnira u regiji, a nadolazećeg vikenda, tačnije u subotu 07.04.2019.godine gore navedene takmičare očekuje nastup na Državnom prvenstvu koje se također održava u Banja Luci i gdje se očekuje pozitivan ishod i ulazak u Reprezentaciju BiH.

Istoga dana, drugi dio takmičara KBS „Zmaj“ nalazio se na kantonalnom prvenstvu u Živinicama pod nazivom „Šotokan“gdje je učešće uzelo 534 takmičara iz 26 klubova. Za KBS „Zmaj“ nastupilo je 10 takmičara koji su osvojili 9 medalja od čega 4 zlatne, 2 srebrene i tri bronzane. Zlatne medalje osvojili su: Delić Amar, Kadić Tajra, Nebić Muhamed i Halilković Ermin. Srebrene medalje osvojili su Tursun Amar i Okanović Fatih i bronzane medalje osvojili su: Avdić Benjamin, Strašević Ermina i Nebić Nejra.

Važno je napomenuti da su članovi kluba Tarik Kadić, Amel Mujić i Benjamin Halilović dobili poziv da u sastavu karate reprezentacije BIH učestvuju na mediteranskom prvenstvu u Antaliji koje se održava od 05 do 07.04.2019. godine. Njihovog odlazak nije moguć od strane kluba radi nedostatka novčanih sredstava.

B1TV GRADAČAC