Više stotina prosvjednika okupilo se u Mostaru ispred Središnjice Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH), kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog gašenja “Aluminija” i dali podršku za 930 radnika koji su ostali bez posla, javio je dopisnik BHRT-a Igor Božović.

U Upravnoj zgradi mostarskog poduzeća održan je sastanak predsjednika HDZ-a Dragana Čovića i čelnih ljudi “Aluminija”. Sudionici sastanka nisu davali izjave za medije.

Čović se vratio u stranačku središnjicu, gdje su ga okupljeni radnici dočekali pogrdnim povicima. Očekuje se da će Čović u sjedištu stranke primiti predstavnike Nezavisnog sindikata zaposlenika “Aluminija”.

Prethodno je pred zgradu HDZ-a došao direktor “Aluminija” Dražen Pandža. On se pokušao obratiti okupljenim radnicima, ali su ga oni u tome spriječili.

Radnici su zamjerili direktoru što nije ispoštovao dogovor po kojem je sastanak s Čovićem trebao biti održan u podne u zgradi te stranke u središtu grada, a ne u zgradi Uprave “Aluminija”, smatrajući da ih je na taj način izdao.

Ispred zgrade HDZ-a BiH raspoređeni su pripadnici specijalne policije i zaštitari. Nedaleko od ulaza u zgradu vijori se zastava “Aluminija” ispod koje su radnici zapalili svijeće.

Izvor:BHRT