”Bulls kup Pelagićevo 2019” – Fudbal za 1000 mališana širom regiona

1466

Danas je u Pelagićevu zvanično počeo 7. Međunarodni turnir ”Bulls kup Pelagićevo 2019”  pod sloganom ”Fudbal zajedno”, a trajat će do sutra.  Ove godine na terenima u Pelagićevu i Krepšiću igraju 53 ekipe sa oko 1000 mladih fudbalera iz pet država.

Ovaj turnir pored sportskog dijela omogućava da se djeca iz raznih krajeva Evrope , naše regije i šire , upoznaju i druže , stvore nova prijateljstva koja će ponijeti iz srca posavske ravnice.

Mališani su pred samo otvorenje, zauzevši teren, u rukama nosili crveni karton koji je predstavljao poruku za sve: ”POKAŽI NACIONALIZMU I RASIZMU CRVENI KARTON ”, a cilj i jeste da se i svi drugi oblici diskriminacije zaustave te da se pokaže da ove sportaše zanima samo jedno , sport.

Ovaj turnir je jedan od 50 kvalifikacionih turnira za plasman na završnicu ”Champions Trophy” koji se ve godine igra u Austriji, Švicarskoj i Srbiji. Glavni organizator je Nikola Šarkanović predsjednik FK ”Pelagićevo”.

Prisutnima su se obratili i načelnik opštine Pelagićevo Simo Stakić, iskazavši veliko zadovoljstvo što se ovakva manifestacija održava u Pelagićevu, riječ je imao dalje i Slavko Tešić, predsjednik SO Pelagićevo, te   ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Rade Gvozden.

Više detalja donosimo u centralnoj informativnoj emisiji B1 televizije kao i rezultate takmičenja.

B1TV Tekst/Foto : Adela M.Š.