Bivši trener i sportski direktor ženskog rukometnog kluba Jedinstvo iz Tuzle Elmir Grabčanović imenovan je u stručni štab U-19 reprezentacije BiH, koja se priprema za nastup na Women’s IHF Trophy 2020. u Kolumbiji.

Grabčanović je u stručni štab ušao na prijedlog selektorke Sanje Bajgorić, umjesto Vladimira Suvajca koji je odustao iz privatnih razloga.

Svakako da je moj raniji angažman u Jedinstvu, ali i u realizaciji Women’s IHF Trophy turnira za juniorke 2018. godine u Tuzli, razlog poziva da budem u stručnom štabu reprezentacije. Bit će mi drago da, zajedno sa selektorkom Bajgorić dam svoj doprinos pripremama juniorske reprezentacije BiH za nastupe koji slijede – izjavio je Grabčanović.

Naša U-19 reprezentacija nastupit će na završnom turniru Women’s IHF Trophy 2020. od 24. do 29. marta u gradu Coli u Kolumbiji, zajedno sa selekcijama Kolumbije, Meksika, Nove Kaledonije, Senegala i Uzbekistana.

Pripreme U-19 reprezentacije BiH obavit će se od 24. do 27. februara u Hadžićima, a drugi dio planiran je za period od 9. do 13. marta.

Pobjednik s ovog takmičenja izborit će direktan plasman na svjetsko rukometno prvenstvo u Rumuniji od 28. juna do 13. jula ove godine.

Izvor: RTV Slon