Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović, na poziv ministra mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Olega Butkovića, boravio je danas u radnoj posjeti Republici Hrvatskoj.

Mitrović i Butković potpisali su Sporazum o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici, između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske.

– Svjesni smo da bez razvoja infrastrukture nema ni razvoja regiona i da je za BiH i sve ljude koji žive na ovim prostorima dobra svaka vrsta povezivanja sa zemljama regiona – istaknuo je Mitrović.

Kako je naglasio Butković, današnje potpisivanje Sporazuma označava još jedan korak prema jačoj prometnoj, ali i ekonomskoj povezanosti Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Delegacije dvaju ministarstava održale su i bilateralni sastanak na kojem je razgovarano o unapređenju bilateralnih odnosa i regionalne saradnje, s posebnim osvrtom na izgradnju mostova Bosanska Gradiška i Brčko-Gunja, puštanje u promet mosta Svilaj te definiranje trase Jadransko-jonske autoceste. (BiznisInfo)