Motivacija izuzetno visoka.

Nogometna reprezentacija BiH u Trening centru NSBiH priprema se za dvije posljednje utakmice u sklopu kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Iako su ostale još samo teoretske šanse za direktan plasman na Euro, pripreme se provode na visokom nivou. Naši najbolji nogometaši izrazito su motivirani da, posebno u duelu s Italijom, ostvare pozitivan rezultat.

Izgubili smo povjerenje kod navijača, jer nemamo pobjede u gostima, to je i za nas šok. Naravno da respektujemo Italiju, žalimo što nismo uspjeli uzeti barem bod u Torinu. Ovdje ćemo dati svoj maksimum kako bismo došli do pozitivnog rezultata, igramo na svom terenu – rekao je Eldar Ćivić.

I Zoran Kvržić svjestan je težine izazova, ali se nada najboljem.

Naš tim ima veliki potencijal, svi mladi igrači imaju povjerenje selektora i uvjeren sam da možemo do kraja napraviti dobar rezultat. Očekuje nas utakmica koja će pokazati naše stvarne kvalitete i vidjet ćemo možemo li igrati s „velikim“ prije baraža. Moje mišljenje je da imamo potreban kvalitet. Ako pružimo maksimum, možemo doći do pozitivnog rezultata – kaže Zoran Kvržić.

Saigračima se priključio i Samir Memišević, defanzivni igrač holandskog Groningena.