Tim za podršku (CMSE) Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, u prisustvu predstavnika NATO Štaba Sarajevo, uručio je zaštitnu opremu za borbu protiv COVID-19 Oružanim snagama BiH (OSBiH) i civilnim organizacijama u zoni odgovornosti 4. pješadijske brigade OSBiH.

Ceremonija primopredaje doniranih sredstava održana je na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini.

Donirana zaštitna oprema u značajnim količinama uručena je 4. pješadijskoj brigadi OSBiH, domovima zdravlja Mostar, Stari Grad – Mostar, Nevesinje, te Crvenom križu Grada Mostara, a rezultat je koordinacije i uspješne saradnje Tima CIMIC 4. pješadijske brigade OSBiH, civilnih organizacija u zoni odgovornosti brigade i Tima za podršku civilno-vojne saradnje Ambasade SAD u BiH koji je izvršio nabavku doniranih sredstava – saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Komandant 4. pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo zahvalio se timu Ambasade SAD-a u BiH na doniranim sredstvima koja će u značajnoj mjeri pomoći Oružanim snagama BiH u sprečavanju širenja COVID-19, te je iskazao spremnost za nastavak uspješne saradnje u narednom periodu.

Zajednički je izraženo uvjerenje da će se vojna saradnja u narednom periodu nastaviti i unaprijediti – navodi se u saopćenju.