Ovih je dana najveća online trgovina na svijetu i službeno počela saradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, a potencijalno i okolnih zemalja.

Prvi su Amazonovi paketi prije samo nekoliko dana počeli pristizati u novi veliki distributivni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

O saradnji se još uvijek službeno ne oglašavaju ni iz Hrvatske pošte ni iz Amazona, no prve pošiljke iz Velike Gorice već pristižu svojim naručiteljima.

-Ne možemo otkrivati imena naših poslovnih partnera, ali da, Hrvatska pošta je partner velikim web trgovcima odnedavno i očekuje se značajan rast količine pošiljki-, rekli su za Index iz Hrvatske pošte.

U prilog cijeloj priči govori i neodređena objava HP-a u kojoj se govori kako je Hrvatska pošta “od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim web trgovcima”.

-Hrvatska pošta je od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim web trgovcima. Preduvjeti ove saradnje, osim strateške pozicije Novog sortirnog centra, bili su i visoki standardi kvalitete pripreme za dostavu i samog procesa dostave. Za korisnike to znači brže rokove dostave i bolju dostupnost artikala-, naveli su iz Pošte.

Kazali su kako je preduvjet za suradnju bila izgradnja novog centra u Velikoj Gorici.

-U proteklim godinama Hrvatska pošta se snažno okrenula temeljnoj djelatnosti i razvoju logističkih kapaciteta. Izgradnja Novog sortirnog centra, kao jednog od najmodernijih logističkih središta u ovom dijelu Evrope, poštu je pozicionirala kao važnog logističkog partnera u ovom dijelu Evropske unije i regiji. Savremena infrastruktura je presudna,- poručili su iz Hrvatske pošte.

Amazon je daleko najveća globalna online trgovina. Prihod im je lani iznosio 280 milijardi dolara, a zapošljavaju više od milion ljudi – Alibaba je istovremeno imao 72 milijarde, a Wish 1.9 milijardi dolara prihoda.

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos lani je postao najbogatiji čovjek na svijetu, čije bogatstvo se sredinom 2019. procjenjivalo na više od 160 milijardi dolara, a danas je to oko 190 milijardi dolara, prema podacima objavljenima ovaj mjesec.

(Biznis info)