Na Evropskom prvenstvu u boksu koje se održava od 10. do 23. novembra 2020. u Budvi učestvuje i selekcija Bosne i Hercegovine u čijem sastavu se nalaze Alija Mešić, bokser kojem se predviđa blistava karijera.
Odličan učenik i sjajan sportista Alija Mešić, zajedno sa trenerom Ervinom Bristićem i klupskim kolegom Mirzom Mrkonjićem, tim povodom bio je gost ministra Mićanovića.

Ministar je u razgovoru istakao da će Ministarstvo nastaviti sa aktivnostima kojima se pruža podrška vrhunskim rezultatima, ali će u okviru svojih nadležnosti značajno raditi i na uspostavljanju sistema koji će pružiti najbolje moguće uslove za sportiste koji budu nosili dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Ervin Bristić, trener Bokserskog kluba „Grad Tuzla” koji će zajedno sa Alijom putovati u Budvu istakao je da rezultati nisu slučajni već da su očekivani, jer je mnogo truda uloženo kako od strane takmičara tako i samog kluba. Naglasio je da boks kao plemenita vještina postaje sve popularniji na ovim prostorima i da se značajno omasovio. Takođe, smatra da se bez podrške nadležnih institucija teško mogu očekivati rezultati, zbog čega se posebno zahvalio ministru na prijemu i prepoznavanju značaja podržavanja takmičara koji nose dres Bosne i Hercegovine, ali i perspektivnih takmičara kao što je Mirza Mrkonjić.
„Trenutno se pripremam za odlazak na Evropsko prvenstvo. Otežani su uslovi zbog korone, ali se nadam da će se sve dobro završiti. Veliki izazov je pred svima, ali se nadam da uz naporan rad i podršku koja nam je potrebna neće izostati medalja iz Budve” rekao je Alija Mešić prvak Bosne i Hercegovine u super teškoj kategoriji.
Ministar je uputio čestitke na plasmanu na Evropsko prvenstvo i poželio da dostojno predstave Bosnu i Hercegovinu i naš kanton. Poručio je da uvijek mogu računati na podršku resornog ministarstva, te ih pozvao da se naredne godine prijave na javni poziv za dodjelu sportskih stipendija.